Redovisningsekonom

Är du en driven ekonom med ett starkt intresse av att fortsätta växa och utvecklas på bredden inom redovisning? Då kan du vara den person vi söker till en tjänst som redovisningsekonom till Länsförsäkringar i Jönköping.

Arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom på Länsförsäkringar Jönköping medverkar du i arbetet med att upprätta bolagets redovisning, månads- och årsbokslut, årsredovisning, deklarationer mm. Du har ett eget ansvar för vissa bokslutsprocesser, redovisningsfrågor och avstämningar. Du är även backup till dina kollegor samt biträder ekonomichefen och redovisningsansvarig vid behov. Företaget står inför flera spännande utmaningar till följd av bland annat nya regelverk, varför en annan viktig del i tjänsten är att aktivt delta i arbetet med effektivisering och utveckling av processer, rutiner och arbetssätt.

Du ingår i ett team på sex personer med lång samlad erfarenhet, du rapporterar till redovisningsansvarig i ditt dagliga arbete, men närmaste chef är bolagets ekonomichef. Arbetsplatsen är på Länsförsäkringar Jönköpings ekonomiavdelning i centrala Jönköping där arbetsmiljön präglas av en hög service och ett brinnande engagemang i ett periodvis högt tempo.

Kvalifikationer
Du är utbildad civilekonom med några års relevant erfarenhet, med fördel från redovisnings- eller revisionsbyrå. Du har mycket goda kunskaper i och är en van användare av Excel samt erfarenhet från ett eller flera ekonomisystem. Du är en analytisk person med en god numerisk och verbal förmåga, du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi söker dig som har en positiv och tillmötesgående attityd och som arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du en trygg och stabil framtoning. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan agera på ett sätt som är anpassat till situationen. Att du är en självständig person som kan planera, organisera och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard tror vi är viktigt för att lyckas i denna roll.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Välkommen att söka tjänsten på www.rekryteringshuset.se.

Frågor och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Lindomborg på 0727-16 43 81. Facklig kontaktperson är Susanne Ehrnström som nås på 036-19 91 26.

Anställningsform: tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: heltid
Tillträde: enligt ök.
Löneform: enligt avtal.
Ort: Jönköping
Ref. nr. 2017/16

Sista ansökningsdag 2017-06-29

Ansök

Länsförsäkringar Jönköpings uppdrag är att erbjuda kundanpassade helhetslösningar för att över tid skapa ekonomisk trygghet hos privatpersoner, lantbrukare och företag i Jönköpings län. För att lyckas med detta är våra medarbetare ovärderliga. Vi vill att våra medarbetare ska trivas och vilja stanna hos oss. Därför erbjuder vi en arbetsplats som har en god arbetsmiljö där kollektivavtal är en självklarhet och balans mellan arbete och privatliv är viktigt. Utveckling och möjlighet att ”byta jobb på jobbet” ser vi som betydelsefulla inslag i karriären och det tillsammans med bland annat friskvårdsbidrag tror vi gör att man kan både växa och må bra som medarbetare hos oss.