Juridisk trygghet för dig och din familj

Dödsfall, giftermål, samboskap och testamente - har du koll vad som gäller? Oavsett var du befinner dig i livet så behöver du tänka igenom ditt juridiska behov. Vi erbjuder juridisk rådgivning, där du kan få hjälp och stöd i livets alla skeden.
Icons/70px/Quotation-mark-70
Se över din situation, så att du är förberedd om något oförutsett skulle hända. Jag kan hjälpa dig - tillsammans går vi igenom din livssituation och kontrollerar att du har alla juridiska avtal du behöver.
Josefin, familjejurist
Josefin Gjällby

Då kan du behöva juridisk hjälp

Vi kan hjälpa dig med:

Med ett samboavtal kan ni förhindra tvister och oönskade privatekonomiska konsekvenser vid separation eller dödsfall.

Med ett testamente kan du bestämma hur dina tillgångar delas efter att du avlidit. För att testamentet ska vara giltigt måste det vara skriftligt och uppfylla vissa formella krav.

Ett regressavtal är ett avtal som beskriver låneansvaret mellan personer som tar ett gemensamt lån. Betalningsansvaret mot banken kan vara annorlunda än i regressavtalet.

Ett gåvobrev fungerar som bevis på att en gåva lämnats. I gåvobrevet kan man också till exempel ange om gåvan ska vara mottagarens enskilda egendom. Vissa gåvor behöver registreras hos Skatteverket.

Gåvor av fastigheter kräver upprättande av gåvobrev, som sedan ligger till grund för mottagarens lagfartsansökan. I gåvobrevet kan man också till exempel ange om gåvan ska vara mottagarens enskilda egendom. Vissa gåvor behöver registreras hos Skatteverket.

Ska ni flytta ihop och har olika stora kontantinsatser till det gemensamma boendet? Ett skuldebrev reglerar den ekonomiska fördelningen mellan er den dag ni eventuellt säljer boendet.

När ett äktenskap upphör ska makarnas tillgångar och skulder fördelas i en bodelning. Bodelning mellan makar kan också göras under äktenskapet. En bodelning kan även göras mellan sambor när samboförhållandet upphör.

Ett äktenskapsförord är ett avtal där makar kan reglera vad som är enskild egendom i ett äktenskap. Enskild egendom delas inte vid en skilsmässa.

När ett arv ska skiftas ut ska det göras genom arvskifte. Detta görs i ett avtal där det framgår hur tillgångarna ska fördelas mellan dödsbodelägarna.

I samband med ett dödsfall behöver en bouppteckning upprättas. Det innebär att ni går igenom och sammanställer den avlidnas tillgångar och skulder.

I en framtidsfullmakt utser du en person som ska ta hand om dina ekonomiska och personliga frågor, när du inte längre kan. Fullmakten träder i kraft när din hälsa är för svag för att du ska kunna ta tillvara dina egna intressen.

Prislista
Tjänst Pris
Testamente 4 900 kr
(Guldkund 3 920 kr)
Framtidsfullmakt 3 750 kr
(Guldkund 3 000 kr)
Samboavtal 2 900 kr
(Guldkund 2 320 kr)
Äktenskapsförord 3 500 kr
(Guldkund 2 800 kr)
Skuldebrev 2 900 kr
(Guldkund 2 320 kr)
Regressavtal 3 500 kr
(Guldkund 2 800 kr)
Gåvobrev 2 900 kr
(Guldkund 2 320 kr)
Gåvobrev fastighet 6 000 kr
(Guldkund 4 800 kr)
Bodelning Fr. 7 900 kr
(Guldkund fr. 6 320 kr)
Bouppteckning Fr. 9 900 kr
(Guldkund fr. 7 920 kr)
Arvsskifte Fr. 9 900 kr
(Guldkund 7 920 kr)

Guldkunder har 20 % rabatt på tjänsterna. Rabatterat pris visas i parentes. Vid upprättande av minst två handlingar lämnas 10 % rabatt.

Vid löpande ärende tillämpas timarvode på 1 800 kr (Guldkund 1 440 kr).

Priserna ovan är inklusive moms. 

 

Boka rådgivning

Vill du träffa vår familjejurist?

Vi ställs ibland inför svåra situationer i livet där det kan vara bra att ta hjälp av en jurist. Det finns många regler och lagar som påverkar oss och dessa kan vara krångliga att förstå på egen hand. Med juristens hjälp minskar risken att drabbas av ekonomiska och känslomässiga smällar vid exempelvis en skilsmässa eller ett dödsfall.

Ring oss på 035-15 10 00 eller fyll i formuläret nedan för att boka möte.

Bebis med pappa

Barnsäkra din ekonomi

När man ska bilda familj, är det mycket nytt att lära och tänka på. Och framför allt blir det en helt ny ekonomisk situation. Här berättar vi mer om vad det kostar att ha barn men även vilket ekonomiskt stöd du får från staten.

Till ekonomitipsen

pappa läser för dotter

Trygghet vid dödsfall

Den ekonomiska situationen vid dödsfall kan bli svår på många olika sätt. Här går vi igenom testamente, samboskap, dödsbo, familjer med särkullbarn och andra delar som påverkar närmast anhöriga vid bortgång.

Ekonomi vid dödsfall