Kreditkort

Bekvämt och säkert med kort

Logga in och skaffa ett kreditkort

Du som redan är kund hos oss kan logga in och skaffa ett kreditkort direkt.

Bli bankkund

Du behöver bara kontakta oss så hjälper vi dig gärna med allt som har med flytten att göra.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Gotland

Om Kreditkort privat

Förenkla din vardag

Det är både praktiskt och enkelt med kort i plånboken. Med ett kort har du alltid rätt valuta i plånboken och kan känna dig trygg oavsett var du befinner dig. Det är både billigare, bekvämare och säkrare än att gå omkring med stora summor kontanter.

Vårt kreditkort fungerar i alla butiker och internetbutiker där man accepterar Visa. Du kan även när som helst på dygnet ta ut kontanter i ett stort antal uttagsautomater över hela världen.

 • Tryggheten med en extra buffert.
 • Bra kontroll på dina köp och uttag som sammanställs tydligt på fakturan.
 • Du kan också ha koll på inköp och saldo i mobilappen eller i internetbanken.
 • Friheten att välja om du vill betala hela summan direkt eller dela upp betalningen.*
 • Du får upp till 50 dagars kredit utan att betala någon ränta.
 • Du handlar tryggt med kortet som har ett köpskydd även efter köpet.
 • Regionsspärr är en smart tjänst där du kan spärra kortet för användning i andra länder när du inte är där, du kan även spärra kortet för internetköp.
 • Du får också en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd när du betalar din resa med kortet.

* När du delar upp betalningen betalar du minst 1/20-del av fakturan eller lägst 150 kronor. Ränta beräknas från och med den dag fakturan skulle vara betald, på det belopp du väljer att betala senare.

Snabbfakta om kreditkort
Årsavgift 195 kr/år
Extra försäkringsskydd vid resa (gäller endast om 75 % av resan är betald med kortet) 0 kr
Kortköp utomlands* 0 kr
Kontantuttag i EU-länder* 0 kr
Kontantuttag utanför EU-länder* 35 kr
*Vid kortköp och kontantuttag utomlands tillkommer en valutaomräkningsavgift med 1,5 procent på valutakursen. Valutakursen sätts av Visa och är en referensväxelkurs som gäller den dag när betalningen/uttaget registreras hos dem.

Läs mer i prislistan

Räntan är rörlig, 11,30 % 2014-01-16 och den effektiva räntan är 16,15 % vid en använd kredit på 10 000 kronor, inklusive 195 kr i årsavgift.

Kreditgivare är Länsförsäkringar Bank AB (publ). När du ansöker om kreditkort görs alltid en kreditprövning innan kortet beviljas.


Kortförmåner

Extra försäkringsskydd vid resa

Du som har något av våra kort har ett extra försäkringsskydd vid resa.

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Personförsening
 • Självriskreducering
 • Olycksfallsförsäkring

Skyddet gäller när du betalar minst 75 procent av ett researrangemang i förväg med kortet. Med kortbetalning jämställer vi också betalning från ditt konto i Länsförsäkringar via internet eller giro. Skyddet gäller för dig, din familj som är folkbokförd på samma adress i Sverige som du och även för dina barn under 18 år som inte är folkbokförda på din adress.

Kom ihåg att anmäla en reseskada till oss så snart som möjligt.

Behöver du ett mer omfattande reseskydd?

Inför en resa kan det kan vara klokt att passa på att se över sin totala reseförsäkring och vid behov komplettera med ett reseskydd som är mer omfattande än det som ingår i kortet.

Läs mer om vårt reseskydd

Anmäl reseskada

Ring vårt skadenummer 0771-666 300 om du betalat resan med Kreditkort Privat och vill anmäla reseskada.

Rabatt på brandskydd via Kidde Sweden AB

Som kortkund i Länsförsäkringar får du Länsförsäkringars rabatter på brandskyddsprodukter genom Kidde Sweden. Du betalar enklast med ditt kort från Länsförsäkringar.

Genom att förebygga skador kan du undvika många bekymmer. Vi erbjuder flera olika skadeförebyggande produkter via externa leverantörer och som kortkund i Länsförsäkringar kan du även nyttja våra rabatter.

Köp produkterna direkt i vår webbshop

Spärrtjänst till specialpris – bra om du tappar bort saker

Med ett enda samtal skyddar du borttappade eller stulna bankkort, körkort, mobiltelefoner och andra värdeföremål dygnet runt. Du får också hjälp med anmälan till polis och försäkringsbolag. Spärrtjänsten är ett samarbete med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF).

Beställ spärrtjänst från Stöldskyddsföreningen

Hyr bil billigare i Sverige - rabatt hos Avis

Behöver du hyra bil får du 10 procent rabatt på bästa tillgängliga pris om du betalar med ditt kort från Länsförsäkringar. Bokar du dessutom Early Booker kan du få upp till 30 procent lägre pris. Erbjudandet gäller när du hyr i Sverige och kan inte kombineras med andra rabatter eller medlemsförmåner. Rabatten avser tid och kilometer, exklusive försäkringar. Rabatten gäller på samtliga Avis produkter; Full Flex, Early Booker och Weekend. Vid bokningstillfället anges Avis rabattnummer (AWD) N068622.

Boka bilen här

PS Skadar du din egen bil, och den är försäkrad hos oss, erbjuder Avis dig som har ett Kreditkort Privat eller Betalkort Visa uppgradering till större bil, utan extra kostnad, när du hyr en ersättningsbil av Avis.

 


Säkra kortbetalningar

Kortsäkerhet med Visa

I samarbete med Visa omfattas våra kort av säkerhetslösningen Verified by Visa. Det innebär att när du gör en kortbetalning på internet får du bekräfta att det är du och ingen annan som genomför betalningen.

Läs mer om Verified by Visa

Köpskyddet ger dig trygghet

När du handlar med ditt kort, både i butik och på internet har du ett köpskydd som ger dig trygghet även efter köpet. Du kan du få tillbaka pengar vid leveransproblem, defekta varor och liknande situationer. 

Använd regionspärren

Med vår regionspärr väljer du själv i vilka länder ditt kort ska fungera för köp och uttag. På så sätt minskar du risken för kortbedrägerier.

Läs mer om regionspärren

Reklamation av kortköp/uttag

Har det uppstått något fel med ditt köp eller uttag? Har ditt kort använts obehörigt?

Läs mer om hur du reklamerar


Viktig information

Viktig information om vårt kreditkort

Här har vi samlat viktig information för dig som vill fördjupa dig i vårt kreditkort.