Spara och placera

Bli bankkund direkt med Mobilt BankID

Ansök om att bli bankkund så får du ett privatkonto, ett bankkort, tillgång till vår mobilapp och Mina sidor. Du behöver ett Mobilt BankID och en giltig svensk id-handling.

Har du Frihetskapital?

Vi på Länsförsäkringar vill inspirera fler till att spara pengar för den egna känslan av frihet och trygghet. Hur ser du på ditt sparande?

Läs mer om Frihetskapital

Kom igång med ditt sparande

Hur länge vill du spara?
Vilken risk är du beredd att ta?
Vilken risk är du beredd att ta?
Vilken risk är du beredd att ta?
Vilken risk är du beredd att ta?

Spar- och placeringsförslag

Våra experter har ständig koll på marknaden och kan hjälpa dig med vägledning i dina placeringar. De analyserar konjunkturer och räntor och kan ge dig de svar du behöver för att göra ditt sparande så bra som möjligt. 

Riskinformation 

Våra bedömningar av aktie- och räntemarknaderna utgår från prognoser och är inga garantier. Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk. Fonder och aktier kan såväl öka som minska i värde. Det beror bland annat på börs-, ränte- och valutautvecklingen. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om riskerna vid fondsparande

Olika sätt att spara

Vilket konto passar dig?

Ett sparbelopp på en eller ett par månadslöner kan hjälpa dig om något oförutsett händer.

Ett buffertsparande ska sitta lättåtkomligt och säkert eftersom du inte vet när du kan behöva ta ut pengarna och ett sparkonto är ett bra alternativ.

Fonder

Välj risknivå och delaktighet

Vi har en rad olika alternativ för placerande i fonder. Du väljer längd, mängd och risknivå. Resten sköter våra fondförvaltare. Beroende på vilken risk du är beredd att ta, så skiljer sig placeringsalternativen åt.

Aktier

Spara med precision i aktier

Aktiehandel passar dig som är beredd att ta en viss risk för möjligheten till högre avkastning. Hos oss kan du handla med svenska aktier och aktierelaterade värdepapper.

Andra värdepapper

Premieobligationer,strukturerade placeringar & börshandlade fonder

Det finns flera andra alternativ för ditt sparande om du exempelvis vill investera i en specifik marknad eller spara säkert med chansen att göra en stor vinst.

Marknaden just nu

Vad tror vi om marknaden just nu?

Varje månad sammanfattar våra experter det aktuella marknadsläget. Då får du en uppdatering av vår marknadssyn, information om aktuella händelser och de senaste spar- och placeringsförslagen.

Läs våra marknadsbedömningar

Aktiemarknaden   
USA
Sverige
 Europa  
Japan
Tillväxtmarknader
Läs mer om aktiemarknaden
Räntemarknaden  
Långa räntor
Korta räntor
Läs mer om ränteläget