Spara

Bli bankkund direkt med Mobilt BankID

Ansök om att bli bankkund så får du ett privatkonto, ett bankkort, tillgång till vår mobilapp och Mina sidor. Du behöver ett Mobilt BankID och en giltig svensk id-handling.

Har du Frihetskapital?

Vi på Länsförsäkringar vill inspirera fler till att spara pengar för den egna känslan av frihet och trygghet. Hur ser du på ditt sparande?

Läs mer om Frihetskapital

Kom igång med ditt sparande

Vad sparar du till?
Länskonto

På det här kontot växer pengarna tryggt. När du har 50 000 kronor på kontot får du dessutom en högre ränta på hela beloppet.

Mer om Länskontot

När vill du nå målet?
När är du född?
När vill du ta ut pengarna?

Spar- och placeringsförslag

Det finns många sätt att spara och du bör utgå ifrån dina villkor och möjligheter. Våra experter har koll på marknaden, analyserar konjunkturer och räntor och kan hjälpa dig med att få en övergripande koll av vad du har att välja mellan. Så att ditt sparande blir så bra som möjligt. 

Riskinformation 

Våra bedömningar av aktie- och räntemarknaderna utgår från prognoser och är inga garantier. Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk. Fonder och aktier kan såväl öka som minska i värde. Det beror bland annat på börs-, ränte- och valutautvecklingen. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om riskerna vid fondsparande

Olika sätt att spara

Vilket konto passar dig?

Värdepapper eller sparkonto

Vill du spara i ett konto med värdepapper som har en högre risk, men också möjlighet till högre avkastning? Eller vill du hellre spara utan risk i något av våra sparkonton? Valet är ditt. 

Fonder

Välj risknivå och delaktighet

Vi har olika alternativ för dig som vill placera i fonder. Du väljer hur länge och hur mycket du vill spara samt om du vill spara med eller utan risk, för olika möjligheter till avkastning. Resten sköter våra fondförvaltare. 

Aktier

Spara med precision i aktier

Aktiehandel passar dig som är beredd att ta en viss risk för möjligheten till högre avkastning. Hos oss kan du handla med svenska aktier och aktierelaterade värdepapper.

Andra värdepapper

För dig som vill ta ett steg till

Det finns flera andra alternativ för ditt sparande om du exempelvis vill investera i mer svårtillgängliga marknader eller spara säkert med chansen att göra en stor vinst.

Andra värdepapper

Marknaden just nu

Månadens sammanfattning av marknadsläget

Varje månad sammanfattar våra experter det aktuella marknadsläget. Då får du en uppdatering av vår marknadssyn, information om aktuella händelser och de senaste spar- och placeringsförslagen.

Läs våra marknadsbedömningar

Aktiemarknaden   
USA
Sverige
 Europa  
Japan
Tillväxtmarknader
Läs mer om aktiemarknaden