Varannan länsbo i Kalmar län får tillsammans dela på 100 miljoner i återbäring

År 2023 blev återigen ett starkt år för kundägda LF Kalmar trots en turbulent omvärld. Det betyder att sakförsäkringskunderna - nästan varannan länsbo och cirka 20 000 företag - får dela på 100 miljoner kronor i kontant återbäring med utbetalning i november i år.

Ung kille som är ny på jobbet

- Det känns bra att vi är ett bolag med uthållighet som kan vara en trygg och långsiktig aktör för våra kunder även när marknaden är turbulent och då många kämpar för att få sin vardagsekonomi att gå ihop. 100 miljoner är en rejäl återbäring och att kunna ge tillbaka till kunderna även i osäkra tider känns extra gott i hjärtat, säger Peter Lindvall, vd LF Kalmar.

På gårdagens bolagsstämma i Oskarshamn redovisade LF Kalmar ett resultat om 173 MSEK för 2023. Bakom resultatet står en fortsatt stark lönsamhet inom samtliga affärer.

Att arbeta skadeförebyggande är en viktig del i vår verksamhet för att skapa trygghet för våra kunder men också för bolagets långsiktiga positiva resultat. Ett exempel på en betydelsefull insats är de trygghetsbesök våra kunder får av våra trygghetstekniker i samband med att de försäkrar ett hus hos oss. Men vi vill även skapa trygghet för övriga länsbor. Det gör vi genom att vara en aktiv samhällsaktör inom flera olika initiativ runt om i länet, berättar Peter Lindvall.

Fakta: återbäring

När vi har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar (till exempel bil- eller hemförsäkring). Återbäringen beräknas utifrån inbetalda premier för sakförsäkringar och gäller både privatpersoner och företag. Oftast innebär det att kunder med fler försäkringar får mer återbäring. Utbetalningen kommer ske i november.

Återbäringen kommer att betalas ut till nästan varannan länsbo i mitten av november.

Här kan du läsa mer om årets återbäring

För mer information. Välkommen att kontakta

Resultat för LF Kalmar 2023:

  • Resultatet före skatt var 229 (-191) miljoner kronor.
  • Premieintäkten inkl rabatter för sakförsäkringsaffären var 926 (878) miljoner kronor.
  • Den totala skadekostnaden uppgick till 671 (639) miljoner kronor och fördelar sig på 31 200 (30 600) skador.
  • Premieinkomsten för livförsäkringar uppgick till 345 (301) miljoner kronor.
  • Bankens affärsvolym, det vill säga summan av in- och utlåning, har ökat med 922 (440) miljoner kronor.

Se alla pressmeddelanden