Av: Mattias Haräng

Edsbyns IF Alpina får pengar för att kunna utbilda skidledare

Edsbyn IF Alpina får 20 000 kronor av LF Gävleborg. Pengarna går till att utbilda föreningens ungdomar till skidledare.

Vuxen åker slalom med ett litet barn

- Vi behöver fler skidledare som kan träna vår allra yngsta skidåkare. Därför genomför vi nu den här satsningen, säger Erika Mattsson, tränare i Edsbyns IF Alpina.

Erika berättar att intresset för skidåkning är stort i Edsbyn. I dagsläget har föreningen över 100 medlemmar – merparten av dessa är barn och ungdomar mellan 6 och 16 år.

- Vi är inte nöjda här, vi vill ju att fler barn och ungdomar ska hitta till skidåkningen, säger Erika.

Pengarna som Edsbyn IF Alpina får kommer från LF Gävleborgs samhällsfond.

- Det ekonomiska läget gör just nu att många föreningar har svårt att driva och utveckla sina verksamheter – här kan vi, med hjälp av vår samhällsfond, vara med och hitta lösningar och möjligheter, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.

Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet.

- Därför återinvesterar vi på LF Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga, säger Ann-Sofie.

Logotyp samhällsfonden
Logotyp samhällsfonden
Vår samhällsfond

Är du engagerad i en förening som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från vår samhällsfond. 

Kontakt
  • Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.
    026-147532, ann-sofie.wesslen-weiler@lfgavleborg.se
  • Erika Mattsson, ordförande i Edsbyns IF Alpina.
    070-3112852, erika.m.mattsson@gmail.com

Se alla pressmeddelanden