Pension

Spara tryggt till pensionen

Flytta ditt pensionssparande till oss

Om du har ditt sparande på annat håll idag kan du enkelt flytta det till oss. Det ger dig en bättre överblick och möjlighet till andra förmåner. Vi hjälper dig förstås med flytten.

Låt oss hjälpa dig med pensionen

Vi finns nära dig och hjälper gärna till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Pensionens olika delar

Eget pensionssparande

Det du sparar själv

Eget pensionssparande

För att få ut en så hög pension som möjligt kan det vara bra att spara själv. Om du börjar tidigt räcker det med en liten summa varje månad.

Tjänstepension

Det arbetsgivaren sparar åt dig

Tjänstepension

I många fall betalar din arbetsgivare en viktig del av din pension, du kan själv välja vilket försäkringsbolag som placerar dina pengar.

Premiepension

Det staten sparar åt dig

PPM

Staten lägger varje månad undan en del av din inkomst till din pension, du kan själv välja hur du vill placera en andel av de pengarna.

Vi hjälper dig att få en samlad bild av hela din pension

Min pension

Logga in direkt på Minpension.se

Om du inte har en inloggning till vår internettjänst kan du gå direkt till Minpension.se och skaffa deras inloggning. Inloggningen bygger på en personlig kod, som du får från pensionsmyndigheten. Beställ en ny om du är osäker. Ny kod kommer efter tre dagar.

När du fått din kod - Logga in och godkänn villkoren på Minpension.se För att alla dina uppgifter ska kunna hämtas automatiskt så behöver du godkänna villkoren. 

Genom vårt samarbete med Minpension.se erbjuder vi dig möjligheten att få en samlad bild av din pension. Där kan du se ditt allmänna pensionssparande och det du sparar hos olika pensionsbolag via tjänstepension eller privat pensionssparande. Dina uppgifter hämtas in automatiskt och du kan sedan testa, laborera och räkna ut vad du får i pension. Tjänsten kostar ingenting.

På Minpension.se får du hjälp med att:

  • Samla in uppgifter om din pension från alla aktörer som samarbetar med Minpension.se
  • Få en överblick över din intjänade pension. Tjänsten är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen och ger dig en oberoende bild av
    • Den allmänna pensionen som staten förvaltar.
    • Den pension som din arbetsgivare betalar in. Den kallas tjänstepension eller avtalspension.
    • Den privata pensionen som du kanske sparar till själv.
  • Få en bild av din framtida pension*.

* Tänk på att prognosen är en uppskattning av din framtida pension som bygger på ett antal antaganden. Den är inte ett slutligt besked om din pension.

 

Logga in enkelt via vår internettjänst

Du kan enkelt nå dina uppgifter på Minpension.se genom att först logga in i vår internettjänst. Där klickar du på Pension och sedan på länken till Minpension.se och landar direkt på den inloggade delen och kan se hela din pension.

Du loggar in med BankID eller om du redan har inloggningsuppgifter. Mer information om hur du loggar in finns här: