Ny höstlovsmagi i oktober!

Fjolårets succé med Ett magiskt höstlov där 10 000 barn och unga deltog i kostnadsfria aktiviteter runt om i Jämtland och Härjedalen får en fortsättning. Tillsammans med länets kommuner och föreningar kommer LF Jämtland skapa ny höstlovsmagi vecka 44!

LAN-spel under fjolårets "Ett magiskt höstlov". En av 169 kostnadsfria höstlovsaktiviteter för barn och unga.
Foto: LF Jämtland

Bakgrunden till ”Ett magiskt höstlov” är LF Jämtlands starka engagemang för barn, unga och föreningslivet. Målet är inte bara att skapa roliga aktiviteter utan att också stärka föreningslivet i länet. Med få resurser skapar de gemenskap, positiva sammanhang och har stor betydelse för samhället.
–  Det här är ett sätt visa uppskattning till föreningslivet och samtidigt få fler barn att upptäcka nya aktiviteter och nya gemenskaper, säger Maria Söder projektledare för höstlovsmagin på LF Jämtland.

Bland fjolårets 169 aktiviteter kunde barnen bland annat välja mellan monsterdisco, bad, bio, orientering, radiobilskörning, släktforskning och mycket mer. Ungefär 10 000 barn besökte någon kostnadsfri höstlovsaktivitet som arrangerades av länets förening med stöttning från LF Jämtland.
– Antalet aktiviteter, besökarantalet och alla positiva lovord var över all förväntan! Engagemanget hos föreningarna har varit helt fantastisk och självklart vill vi ta var på det även i år, säger Maria Söder.

Det ideella föreningslivet har stor betydelse för regioner utanför storstadsområdena. Föreningslivet är också viktigt för Jämtar och Härjedalingar. I en undersökning av Novus på uppdrag av LF Jämtland uppger 7 av 10 att föreningslivet bidrar till trygghet. Långt ifrån storstädernas utbud av aktiviteter är det ofta föreningarna som gör att det finns aktiviteter överhuvudtaget. Föreningslivet har också fått mer uppmärksamhet som en viktig del i samhället.
– För oss är föreningarna oerhört viktiga i sitt förebyggande arbete. Allt det roliga och gemenskapen bidrar till minskad ohälsa, både fysisk och psykisk, säger Maria Söder.

För föreningar som vill söka pengar till magiska höstlovsaktiviteter så görs det via kommunerna och ansökningsperiodens öppnande meddelas senare.

Fakta Ett magiskt höstlov!
Ett Magiskt höstlov finansieras av LF Jämtland och organiserats i samarbete med länets kommuner. Föreningar kommer att via kommunerna kunnat söka pengar för att arrangera höstlovsaktiviteter. Kravet är att aktiviteterna ska vara kostnadsfria och vända sig till barn och unga. 

Förra året arrangeras 169 aktiviteter under höstlovet i Jämtland samt Härjedalen och höstlovssatsningen är den största någonsin i Jämtlands län. Över 10 000 barn och unga besökte aktiviteterna i länets kommuner. 

 

LF Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden