Utöka ditt bolån

Dags att renovera eller bygga ut?

Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Låna på bostaden

Planerar du att renovera eller bygga ut?

Då är det värt att undersöka om du kan utöka ditt befintliga bolån. Antingen om du har utrymme i befintliga pantbrev, eller har utrymme för att ta ut nya. Vi hjälper dig gärna att se över vilka möjligheter du har att låna på din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus.

Utökat bolån passar bra när du ska

  • Renovera bostaden
  • Göra en dränering
  • Renovera badrummet
  • Bygga garage
  • Bygga uteplats

Hur mycket kan du låna?

Hur mycket kan du låna?

Vanligtvis kan du låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde. Men självklart har alla olika ekonomiska förutsättningar. I vår kalkyl får du snabbt en ungefärlig uppskattning om ditt personliga låneutrymme. Välj "Låna på befintlig bostad" och fyll i dina uppgifter. När du går vidare och ansöker om utökat bolån, återkommer vi till dig med besked inom kort.

Räkna här

Komplettera med nytt pantbrev

Komplettera med nytt pantbrev

Behöver du låna mer än det finns utrymme för i befintliga pantbrev, kompletterar du med ett nytt pantbrev. Kostnaden för nytt pantbrev är 375 kronor och 2 procent i stämpelskatt av pantbrevets värde.

Vi hjälper dig att få pantbrev hos Inskrivningsmyndigheten. Se vår prislista.

Exempel

Om du behöver låna 1 200 000 kronor och det finns tidigare pantbrev på 900 000 kronor, behöver du ett nytt pantbrev på 300 000 kronor. Kostnaden för det blir 6 375 kronor beräknat med avgiften 375 kronor och stämpelskatten på 2 procent.

Mer om bolån

Bolåneräntor

Bolåneräntor, vilken ränta passar dig

Fast eller rörlig ränta? Här får du all information du kan behöva om bolåneräntor.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss för att diskutera ett låneupplägg som passar just din ekonomi. Våra licensierade rådgivare hjälper dig hela vägen till ett tryggt boende.

Kontakta oss