Villabesiktningar

Skadeförebyggande hembesök

Boka din villabesiktning

Funderar du på hur du kan minska risken för vattenskador, bränder eller inbrott hemma? Då kommer gärna en av våra skadeförebyggare hem till dig och ger tips och råd om hur du förebygger skador hemma. Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss för att boka en tid.

Minska risken för vattenskador

Med vattenskyddsprodukter minskar du risken för vattenskador i köket och badrummet. I vår kontorsshop kan du köpa vattenläckagevarnare och andra produkter till förmånliga priser.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Om vår villabesiktning

Känn dig trygg efter ett besök från oss

För att minska risken för vattenskador, bränder och inbrott hemma hos dig som kund, kommer gärna en av våra skadeförebyggare och gör ett hembesök. Besöket är kostnadsfritt och innebär att våra experter kontrollerar dina våtrum och ditt kök, samt ser över ditt brand- och inbrottsskydd.

Besöket tar i genomsnitt en timme och under tiden får du en diagnos över hur läget är i ditt hem samt många råd och tips. Vi vill att du ska känna dig så trygg som möjligt i ditt hem.

Om vi minskar antalet skador minskar vi också kostnaderna för reparationer – och då får vi i längden lägre priser på försäkringarna. Det vinner vi alla på.


Våra skadeförebyggare

Profilbild för Pontus Asp

Pontus Asp

Skadeförebyggare Privat
Västerås - Stora gatan 41
Profilbild för Torbjörn Jakobsson

Torbjörn Jakobsson

Skadeförebyggare Privat
Västerås - Stora gatan 41
Profilbild för Jonas Eldh

Jonas Eldh

Skadeförebyggare Privat
Örebro - Drottninggatan 4
Profilbild för Tobias Jarleskog

Tobias Jarleskog

Skadeförebyggare
Örebro - Drottninggatan 4

Så går besiktningen till

Under en villabesiktning tittar våra skadeexperter igenom din villas våtrum, brandskydd och inbrottsskydd.

Vatteninstallationer i köket

Vår skadeförebyggande expert börjar med att kontrollera att alla vatteninstallationer i köket ser bra ut och gör en fuktmätning. Dessutom kontrolleras att köket är gjort utifrån de bygg- och branschregler som gällde när köket byggdes. Här får du också tips om hur du kan fuktsäkra ditt kök på ett enkelt sätt.

Alla våtrum gås igenom

Skadeförebyggaren går igenom dina våtrum och undersöker att de följer de bygg- och branschregler som gällde när de gjordes iordning. Även här mäts fuktnivån där det finns risk för läckage som runt duschen, badkaret eller golvbrunnen. Här kontrolleras också att ytskiktens svetsar och fogar är täta och rörgenomföringar i golv och väggar är tätade på rätt sätt. Om våtrummet har klinker eller kakel kontrolleras också att tätskiktet är rätt anslutet till golvbrunnen och dörrkarmen.

Andra utrymmen

I tvättstugan, toaletten och rummet där värmeanläggningen finns kontrolleras att alla installationer fungerar och en fuktmätning görs. Om det finns ett vattenburet värmesystem i villan kontrolleras att systemet, expansionskärl och ventiler är täta.

Testar jordfelsbrytaren

Skadeförebyggaren kontrollerar också om elen i huset är jordfelsskyddad och ofta görs ett test av jordfelsbrytaren. Dessutom kontrolleras brandskyddet i huset och du får tips och råd om hur du kan förbättra det.

Protokoll efteråt

Ett par dagar efter besiktningen får du ett besiktningsprotokoll skickat till dig.