Val till fullmäktige

Val i Västerås och Örebro hösten 2017

Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Nominera dig till Fullmäktige

Var med och påverka

Länsförsäkringar Bergslagen ägs av sina kunder. Det betyder att vi har ett fullmäktige högst upp i vår organisation. Där sitter 59 vanliga kunder som är med och påverkar företagets framtid. För vem kan bättre förstå dig och din vardag än du själv, dina barn, din granne eller din frisör?

Vart tredje år får våra kunder som har en sakförsäkring hos oss – till exempel en bil, båt eller hus – en inbjudan till fullmäktigeval. I november 2017 är det val till fullmäktige för kunder som bor i Västerås och Örebro kommuner.

Under perioden 1-31 maj har du som bor i de aktuella kommunerna och har en sakförsäkring hos oss möjlighet att nominera dig eller någon du känner till fullmäktige.

Vanliga frågor och svar om fullmäktige


Vem söker vi?

Vi söker just nu kunder som bor i följande kommuner eftersom det är val i dessa hösten 2017:

  • Västerås
  • Örebro

Vi söker dig som gillar att engagera dig och som är intresserad av vår verksamhet. Du känner också ansvar för att representera alla andra kunder och delägare, med andra ord dina grannar och kompisar. När du sitter i fullmäktige får du ett stort nätverk eftersom det representeras av personer från många olika branscher och åldrar i Västmanlands- och Örebro län.

Nominera dig själv eller någon du känner

Så går valet till

När sista dag att nominera till fullmäktige passerat, samlar valberedningen ihop de kandidater de vill träffa och tar fram ett förslag på vilka som ska föreslås till fullmäktige. I november sker valet och då du ta ställning till förslaget via webben eller per post.

 

Undrar du över något?

Om du har frågor om nomineringen till fullmäktige är du välkommen att mejla till fullmaktige@lfbergslagen.se eller ringa 021-19 01 00.


Kunder berättar

Pia Nilsson

Det är spännande att få vara med och påverka hur bolaget utvecklas framåt

Pia Nilsson, 47, driver till vardags ett företag i Västerås och har valt att engagera sig i fullmäktige eftersom det ger henne möjlighet att få insyn i och påverka Länsförsäkringars framtid. Det hon uppskattar mest med Länsförsäkringar är att det är ett bolag som jobbar nära kunderna och har sunda värderingar.
Mikael Melitshenko

Du får möjlighet att påverka, god insyn i bolaget och lär dig något nytt hela tiden

Mikael Melitshenko, 44, är till vardags vd på ett företag i Örebroregionen. Mikael har engagerat sig i fullmäktige de senaste två åren och tycker det känns bra att få vara med och utveckla ett redan fint bolag med bra service att bli ännu finare.